Met de Development Roadmap ontvang je binnen 2 weken complete controle over je hele innovatieproces. Van vraagstuk, tot risico’s en (financiële) haalbaarheid van alle mogelijke oplossingen.
De oplossing is voordeliger en ligt letterlijk dichterbij dan je denkt.
Gemeenten en provincies kunnen een co-financierende rol innemen om vóór 2030 de CO2-emissies met 55% te reduceren. Als individueel bedrijf móét je voldoen aan de nieuwe wet- en regelgeving. Maar hoe verduurzaam je het (productie)proces, zónder afbreuk te doen aan de kwaliteit van je product?
Wat we in de praktijk vaak zien is dat de expertise intern niet aanwezig is om de energiedoelen te kunnen halen. Op het bedrijventerrein waar je zelf actief bent zitten ongetwijfeld ook bedrijven die alsnog zelf naar oplossingen zoeken.
Vaak leidt dit tot hoge kosten, veel frustratie en kom je niet snel vooruit. Verduurzamen wordt dan eerder gezien als last dan als kans. En ondertussen hijgt de nieuwe wet- en regelgeving je in de nek.
We kiezen in Nederland al snel voor een individuele aanpak. Daarom lopen de meeste bedrijven achter op target van hun energiedoelen. Dat brengt op lange termijn het bestaansrecht van deze bedrijven in gevaar. Bovendien groeit de maatschappelijke weerstand ten aanzien van bevuiling en wil je als bedrijventerrein juist de economische motor van de regio blijven.
Als bedrijventerrein heb je duurzaam goud in handen. Door af te stappen van een individuele aanpak en te kijken naar het collectief, versterk je elkaar in het pad naar 55% CO2 reductie in 2030 en energieneutraliteit in 2050. Voor dergelijke aanpakken is vaak financiering beschikbaar vanuit gemeenten en/of provincies.
Een greep uit de kansen om te voldoen aan de verplichte wet- en regelgeving vanuit een collectieve benadering:
Voor een toekomstbestendig bedrijventerrein is het belangrijk om alle kansen in kaart brengen voor het reduceren van CO2-emissies, inclusief terugverdientijden. En net zo belangrijk: zonder afbreuk te doen aan de kwaliteit van de producten van alle deelnemende bedrijven.
Voor deze oplossing is het noodzakelijk om een integrale analyse op collectief niveau uit te voeren met een lange tijdshorizon. Wij bieden hiervoor een zogenoemde Roadmap Energieneutraliteit met:
Je ontvangt deze op maat gemaakte roadmap voor het gehele bedrijventerrein. Een kant en klaar plan wat je stap voor stap moet doen op weg naar energieneutraliteit in 2050*.
Zo te zien hebben we dan een gouden match te pakken. Hoe eerder, hoe beter. De roadmap kan zelfs opgesteld worden om bijvoorbeeld al in 2040 energieneutraliteit te bereiken.
Anders dan bij andere plannen biedt de Roadmap Energieneutraliteit meerdere opties om energieneutraliteit te bereiken. Op deze manier werk je met een dynamisch plan dat om kan gaan met verandering. Wil je onderweg uitwijken en een ander pad bewandelen? Dan is dat gewoon mogelijk.
Daarnaast wordt de gehele roadmap doorgerekend. We maken inzichtelijk wat de economische kengetallen zijn en rekenen alles door. Denk daarbij aan:
Op deze manier zorgen we voor een compleet financieel beeld waarop je direct besluitvorming kunt volgen.
Met de roadmap zorg je ervoor dat jullie samen de energiedoelen als collectief behalen. Dat jullie hét economische centrum van de regio zijn en blijven. De plek waar je futureproof kunt ondernemen. Waar een schone energie-infrastructuur samengaat met hoge rendementen.
Laten we samenwerken om de energietransitie in Nederland versnellen. Wij pakken met onze ervaring, technologieën en pragmatische aanpak onze verantwoordelijkheid. Jullie ook?
Je hebt last van netcongestie of stijgende energiekosten, wilt verduurzamen, mist de juiste kennis of vakmensen, of hebt gewoon een ambitieus idee dat je wilt laten challengen. Met de nieuwste technologieën en kennis binnen de energiewereld, zoals machine learning, energiemarkt voorspellingen en energietransitie plannen, komen we tot de meest inventieve oplossingen. Met onze expertises helpen we je vooruit.
Ben jij een industrieel productiebedrijf en wil je jouw energiegebruik optimaliseren door dezelfde productie (of meer) te bereiken met een lager energieverbruik?
Benieuwd waar en hoe jouw industriële energiesystemen zich kunnen aanpassen aan variabele energieprijzen en bijbehorende fluctuaties? Wil je weten hoe je energieopslag (bijvoorbeeld batterijen of energiebuffers) of demand response sturing kan exploiteren?
Behoud toegang tot je volledige energiecapaciteit met de eerste complete netcongestiedienst van Nederland voor grootverbruikers.
Plannen om te elektrificeren? Wil je snel van het gas af, maar weet je niet waar je moet beginnen? Of wil je een scherpe onafhankelijke businesscase?